Abessijnse egel

Abessijnse egel zoogdier leidt een moeilijk leven in het woestijn zand.

Beschrijving van de Abessijnse egel

Abessijnse egel zoogdier is het even beeld van onze gewone egel. Het verschil zit in zijn kop vaabessijnse egeln  het dier. Want de kop kleiner is. En sierlijker met kleuren zo als bruin en zwarte strepen op zijn kop. Het egel wordt meestal zijn identiteit vast stellen door de snuit met de zwarte streep. Dit dier leef in de droge en  zandige streek of rotsachtige streken van de woestijnachtige streken van Afrika leeft.De soorten van het geslacht zo als de  langooregel zijn ook Aziatisch egels. Want die wonen in gelijksoortige gebieden van de woestijn streken.

 

Er bestaan vijf soorten egels

De soort van de egel die tot twee aparte geslachten behoren. Zie onder in de pagina voor de vijf soorten.

De temperatuur in de woestijn

Dit egeltje is eigenlijk slecht aangepast aan de hogen temperaturen van het zware woestijn leven. En blijft meestal de hele dag onder in zijn holletje zitten want daar is het cools. De temperatuur loopt bovendien overdag op tot onverdraaglijke warmte. Maar de Abessijnse egel zit in zijn holletje die loopt tot een meter diepte in het zand. En dat verschaft de egel daar een verdraaglijke temperatuur van hoogstens 25° C in het middaguur. Maar daar in tegen dit mogelijk is graaft de egel zich in het cool zand zijn hol in de woestijn. Bijvoorbeeld onder een struik of een rots waar door hij nog iets van de schaduw profiteert.

Wat eten de Abessijnse egel

Wanneer’ s nachts de atmosfeer wat afkoelt dan  komt de egel naar buiten en gaat hij op jacht. Dit is trouwens het moment waar op alle woestijn bewoners actief worden. Wat in de zon op een dorre vlakte leek. Komt nu opeens tot leven in de nacht. En dan kroelt het van duizenden diertjes. Daar naast komt insecten en hagedissen en slangen de kleine zoogdieren die in leven komen.

Onderzoek over het leven in de woestijn

De Abessijnse egel vertoont een ongelooflijke weerstand tegen honger en dorst in de woestijn. Want in de laboratorium proeven hebben aan getoond dat de egel ualbessijne egelit de Indische woestijn komt. Bovendien de Abessijnse egel kan zo tien weken lang zonder voedsel en water kan leven. Ook is duidelijk dat een dergelijke weerstand van dit zoogdier. Die egel in staat stelt om vele moeilijkheden van het zware woestijn leven te boven te komen.

 

wetenschappelijke informatie over Abessijnse egel  zoogdier

De soort wordt in verspreiding gebied aangetroffen Irak en Ethiopië maar in Israël.

abessijnse-egel-leef-continentAbessijnse egel leef in het continent Indische woestijn streken. De zomer maanden loopt de temperatuur op tussen de vijfenveertig graden uit komen.

 

 

Taxonomische indeling

Stam: Gewervelde dieren
Klasse: Zoogdieren
Orde: Insekten eters
Familie: Erinaceidae
Soort: Paraechinus
Geslacht: aethiopicus
Naam: (Abessijnse egel)
Latijns: Paraechinus aethiopicus

 

Eigenschappen Kenmerken

  • Lichaamslengte:    14 cm tot 23 cm
  • Voortplanting en biologie onvolledig bekend
  • Staart lengte:   1 cm tot 4 cm
  • weegt:   280 tot 510 gr
  • langte:  140 tot 280 mm
  • draagtijd ongeveer 30 tot dagen
  • De stekels binnen paar uur
  • ongeveer ogen gaan open na 21 dagen
  • worden gespeend 40 dagen
  • een nest per jaar

DORRE MILIEUS De Abessijnse egel leef gebied WOESTIJNEN.

Er besabesijne-egeltaan talrijke woestijn types. Want van af de vol slagen onvruchtbare zandige. De rotsachtige streken tot de zogeheten sub woestijnen. Maar die de steppen vormen in de woestijnen van de Indische woestijn zijn namelijk. De droge lucht filter is geenszins de zonnestraling. Want het is over dag snikheet is zijn de nachten koud in de woestijnen. Want regen neerslag kan de zeldzame vegetatie in recordtijd doen bloeien. De woestijn fauna is schaars maar vertoont bijzonder en doel treffende anatomische aanpassingen.

 


De familie van de EUTHERIA soort insecteneters in deze klasse bevat ook.

André zoogdieren in deze zijn 5 soorten van de egels ook om te bekijken waard is.

Egel zijn nachtdieren. Ze lopen vlug en snel.egel soort zoogdier

 

 

 

langooregel soort zoogdierLangooregel  is de bewoner van de Aziatische woestijnen.

 

 

 

egeltenrekEgeltenrek lijkt op onze egel.  Alleen leven ze op de Madagaskar.

 

 

 

mierenegel-zoogdierMierenegel is een van de eigenaardige van zijn soort

 

 

 

vachtegel-zoogdierVachtegel is een van de merkwaardigste zoogdier

 

 

 

Wil je nog meer van dieren weten?

De wormen of de platenwormen, die hebben een platte lichaam. Die leven in het water of in de bodem zoals de zuigworm en of als parasiet. Eveneens zijn er ook rondeworm en mijnworm.
Van sponsen tot kwallen  zijn waterdieren zonder hersens. En ze worden beschouwd als de primitiefste van alle meercellige dieren. Het lichaam is niets anders dan een verzameling cellen. Zonder hersens en toch zijn deze wezens in staat allerlei activiteiten te ontplooien.
Deze vogels soorten  hebben enorme borstspieren die nodig zijn om de vleugels te bewegen en de weerstand van de lucht te overwinnen. De hoge stofwisseling die de vogels hebben, Die samenhangt met de spierkracht welke nodig is bij het
vliegen.
De eencelligen dieren zijn minuscule diertjes, die zelfs in staat zijn zichzelf voort te planten. Is in één woord fascinerend. En toch vindt hun gehele levensproces plaats binnenin één enkele cel.

Op webjvm dieren informatie heeft ook een  dierenkaarten map waar je ook alle dieren te zien zijn. Die zijn verdeeld in stam en klasse maar in orde en familie. En ook het soort dier en eveneens de Latijnse namen in een overzicht van dieren. Die op website van webjvm voor komen en worden behandeld per web pagina. Als je bijvoorbeeld zoekt over vogelbekdieren is op genomen onder de zoogdieren.

Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Wil je ook een succes vol over dieren informatie? Wil je ook een succes vol werkstuk maken?  Hier op de website vind je allerlei informatie over zoogdieren voor je werkstuk te maken plus tips om te helpen.