bennett-wallabie

bennett-wallabie is ook wel grijze struikkangoeroe genoemd

bennett-wallabie-zoogdier

De soorten wallabies

De Bennett-wallabies zijn de grootste kangoeroes van het geslacht van de wallabia. Maar om vatten drie ondersoorten maar onder de roodborst wallabie. En dat is de  Wallabia r. rufogrisea van de Bass Strait Eilanden.  Maar de Tasmaanse Bennett-wallabie. En de  Wallabie r. frutica is wijd verspreid over geheel Tasmanië.  En ook tenslotte de rosborst-Bennett-wallabie die vroeger wijd verspreid was. Maar helaas gedecimeerd door vee fokkers die hem als ongenode gast beschouwden.

De streek van de Bennett-wallabies en kleuren

Zijn huidige woongebied omvat alleen nog de oostelijke kust streek van Australië. Deze onder soorten verschillen enigszins in grootte en kleur. De vacht van het hoofdtype is bruingrijs met een rossige tint achter aan de hals en op het achter deel. De donkere snuit vertoont aan weerszijden twee lichte strepen. De kin en de borst en buik zijn witachtig. De smal toe lopende staart is grijs. En lichter aan de onder zijde en heeft een zwart bruine punt. Deze staart is langer dan die van de andere kangoeroes en dient als steun wanneer het dier zit of springt.

De woongbieden

De Bennett-wallabies leven in hoog struik gewas. Is bij voor keur op betrekkelijk open terrein met weinig bomen. Zij komen in troepjes op het open veld grazen van zonsondergang tot aan het eerste ochtendgloren. De Tasmaanse ondersoort bezit een dikke langharige vacht. Die hem bovendien beschermt tegen het gure klimaat en de sneeuwbuien. die bijvoorbeeld op dit zuidpool eiland dikwijls voor komen.

Het mannetjes en de vrouwtjes

De Bennett-wallabie heeft een grijs bruinige vacht met een lichtere gekleurde buik. Maar de bennett-wallabie zijn zilver kleurige.  Maar ook de staart eindigt met een zwarte punt. Net zo als bij zijn poten en de  oren en snuit. Het verschil tussen een man en een vrouw is gemakkelijke te herkennen. De mannen zijn namelijk een heel stuk groter en zwaarder dan de vrouwtjes. De mannetjes kunnen wel 50 cm groot worden en wegen 20 kg. Vrouwtjes wegen maar zelden meer dan 12 kg.

Bennett-wallabie leef continent

bennett-wallabie-zoogdier-leef-gebied

AUSTRALISCH GEBIED. Benevens Australië en Tasmanië omvat dit gebied Nieuw-Guinea en Nieuw-Zeeland. Als mede de eilandengroepen er tussen in. Vanwege de
geografische afzondering is de fauna hier zeer origineel in Australië.  Prototheria  de primitieve ovipare zoogdieren  zo als vogelbekdieren en mierenegels. Maar ook buideldieren en kangoeroes maar ook koala’s en andere.  Loopvogels emoes en kasuarissen maar ook kiwi’s. In feite uit vele vroegere tijden overgebleven diersoorten.

 

Taxonomische indeling

Stam: Gewervelde dieren
Klasse: Zoogdieren
Orde: Buideldieren
Familie: Grootvoetigen
Geslacht: Wallabia rufogrisea
Soort: Bennell-wallabie

Eigenschappen Kenmerken

  • Dracht : 29 tot 30 dagen
  • lichaamslengte : 92 tot 120 cm
  • Twee jongen per jaar
  • Staartlengte : 65 tot 75 cm
  • De jongen blijven 269 tot 285 dagen in de buidel
  • Volwassen gewicht : tot 27 kg

bennett-wallabie-zoogdier-woongebied

Bennett-wallabie het leef gebied is de DUN BEGROEID WOUD.

Dit zijn overgangszones waarin het woud van open naar dichte bossen.  En bovendien vanwege het klimaat of de kwaliteit van de bodem. Het is zo niet in staat is zijn dichtheid te handhaven. In de gematigde streken hebben zo de bossen talrijke veranderingen onder gaan.  Bijvoorbeeld door dat grote oppervlakten werden verbrokkeld om tot leef gebieden voor de mens te worden omgezet. Van de primitieve woudbedekking blijven al dus nog slechts bossen over.  Maar ook het kreupelhout of oeverbegroeiingen bij waterlopen over.

Wil je nog meer weetjes en tips van dieren weten?
De wormen er zijn drie klasse van de worm zoals de.
Van sponsen tot kwallen  zijn typisch dieren zoals de.
De eencelligen dieren leven vormen beginnen met organismen zoals.
De vogels soorten die over de gehele wereld zijn verspreid. En nagenoeg elk milieu buiten de diepe oceanen bevolken. Vogels zij er in alle formaten.
Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Wil je ook een succesvol werkstuk?
Web JVM dieren informatie heeft ook een  dieren kaarten map waar je ook tips  van alle dieren te zien zijn.
Geplaatst in zoogdieren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.