Buidelslaapmuis

Maar de Buidelslaapmuis dit buidel diertje ziet eruit als een slaap muis.

De soorten van de buidelslaapmuis

De drie buidel slaap muizen die samen het soort Eudromicia vormen. Worden ook wel dwerg buidel beren genoemd. Deze minuscule buidel diertjes wonen in de bossen van Nieuw-Guinea en van het noordoosten van Australië. Zij lijken meer dan elk ander buidel diertje op echte slaapmuizen. Een uitwendig onderzoek zabuidelslaapmuisl geen enkel verschil opleveren met onze kleine zeven slapers. Die tot de knaagdieren behoren. We moeten nauwkeurig letten op het gebit. En de rest van de anatomie om tenslotte te zien dat we hier met echte buideldieren te maken hebben.

 

 

 

Buidelslaapmuis slaap die of niet?

Want een studie van het gedrag van de buidelslaapmuis heeft uitgewezen. Dat dit diertje inderdaad van tijd tot tijd in slaapt valt. En dan in een soort lethargie geraakt. Het betreft hier geen echte winterslaap. Maar meer een soort verdoving  het geen nogal verrassend is voor een dier uit tropische streken. Deze slaap kan meer dan een week duren. Waar na de buidelslaapmuis weer ontwaakt en zijn gewone activiteiten herneemt. Maar tijdens deze slaap daalt zijn lichaamstemperatuur met tien of wel achttien graden. Het diertje heeft drie à vier uur nodig om goed wakker te worden.

Wat eet de buidelslaapmuis

De buidel slaapmuis bezit een grijp staart. Die hij bij het klimmen goed benut. Het is een echte acrobaat. Ook nestelt hij in holle takken of in verlaten nesten van spechten of hoorn snavels. Want hij is uit sluitend vleeseter en voedt zich met insecten en kleine hagedissen. Hij zoekt graag in de bloemen van grote bomen naar in sekten met schubvleugelige of schildvleugelige. En naar hun larven die hij zorgvuldig van hun harde delen ontdoet alvorens ze te verorberen.

buidelslaapmuis leef continent Nieuw-Guinea.

buidelslaapmuis-zoogdier-leef-gebied

 

Taxonomische indeling buidelslaapmuis

Stam: Vertebrata of Gewervelden
Klasse: Zoogdieren
Orde: Buideldieren
Familie: Phalangeridae
Geslacht: Eudromicia sp.
Soort: Buidelslaapmuis

Eigenschappen Kenmerken buidelslaapmuis

  • Voortplanting onbekend
  • Lengte van het lichaam:   8 tot 12 cm
  • Lengte van de staart:        7 tot 16 cm
BOS MILIEUS komt de Buidelslaapmuis en leef gebied is TROPENWOUD.

Maar dit  het dichte oerwoud In de evenaars gebieden. Door de samen werkende in vloed van vochtigheid zo als door warmte ontstaat hier een bijzonbuidelslaapmuis-zoogdier-tropenwoud woongebiedder weelderige. Door een gestrengelde vegetatie. De grote bomen zijn er meer dan 50 m hoog. Maar ook de lianen en de woeker planten groeien overvloedig het hele jaar door zonder enige winter periode. Het massale blader dak vormt dus danige afscherming tegen het zon licht. Dat het lage hout voort durend in het schemer donker blijft.

 

 

De familie van Phalangeridae de in deze klasse bevat ook.

wombatWombat is nauw verwant met de Australische Koala.

 

 

 

koalaKoala de grijze speel goed beertje.

 

 

 

buideldas zoogdierBuideldas de pootjes van de buideldas zijn typisch gevoormd.