kwal

Kwal is het  gevaarlijke dier dat een drijvende schijf is.

De vormen en structuur

De kwal is een vreemd dier. Dat op geen enkel ander levend wezen lijkt. Hij drijft vrij rond in zee en omdat hij geen eigen middelen heeft om zich voort te bewegen.  De kwal verplaatsingen betreft afhankelijk kwal holtedierenvan zeestromen.

Hij behoort tot de familie Pelagidae. Waar ook de zeeanemoon toe behoort. Door zijn anatomische structuur en uiterlijke vorm lijkt hij op een omgekeerde poliep. Waarvan de voet als drijver dienst doet en de tentakels omlaag hangen. Er bestaat een grote verscheidenheid aan kwallen.

Maar die zowel qua vorm als qua grootte onderling sterk kunnen verschillen. De mond zit in het midden van de onderkant van het scherm. De tentakels kunnen bij de grootste kwallen wel enige meters lang worden. Zij dienen om de prooi te vangen. Maar dat vooral meestal bestaande uit vis.

En deze vervolgens in de buurt van de mondopening te krijgen. De samen stelling van de kwal is bepaald opvallend. Want zijn lichaam bestaat maar liefst voor 95 % uit water. De organische stof draagt maar 5% bij aan het totale lichaamsgewicht.

De tentakels van de kwal

Als een grote kwal op het strand geworpen is. Dan blijft er na verloop van tijd niets meer van hem over dan een vochtige plekje . Hij smelt als het ware op het strand. Dat kan hij echter niet verhinderen en dat is een feit. Dat de kwal soms erg giftig is. Op de tentakels van de kwal zitten netel batterijen deze bestaan. Uit groepjes blaasvormige cellen. Waarin zich spiraalvormige hole draadjes bevinden die bij aanraking van de cel naar buiten geslingerd worden.

Het gif van kwallen

Maar in die draadjes zit het gif. Dat bijvoorbeeld de prooi verlamt. In de koude zeeën van de koude en gematigde streken zijn de kwallen vrijwel ongevaarlijk. Maar hoewel ze een flink gestoken zwemmer door het vergif zijn bewustzijn kan verliezen. In de tropische zeeën leven echter soorten waarvan het vergif voor een mens de dood tot gevolg kan hebben.

Kwallen komen voor in continent

kwal-leef-continentDe kwallen leven in de grote oceaan. De temperatuur die vooral van het oppervlakte water varieert nog al. De temperaturen van het poolgebied zijn zo  0 °C tot de evenaar ongeveer 29 °C. Maar het water van de grote oceaan stroom richting loopt met de klok mee. Maar omdat kwallen niet zwemmen gaan ze met de richting stroom mee.  Als gevolg van de stroom richting kan het zo gebeuren dat kwallen op het stand op hopen.

 

Kwallen leven in ZEEMILIEUS DIEPZEE.

De oceanen beslaan meer dan twee derde van het aarde kwal-woongebied-diepzeeoppervlak. De onmetelijke populatie vissen en andere. Maar vooral de zogeheten zone van diersoorten. Die vooral ver van de kusten in volle zee leven. Is dus ook volgens nauwkeurige natuurwetten.  Die verbreid temperatuur afhankelijk van de breedtegraad of van stromingen zoals de Golfstroom.  Die ook verticale niveaus waar het daglicht geleidelijk verdwijnt in het zee water. Ook de grootste diepten zeeën hebben. Ook hun eigen speciaal aan gepaste fauna. Het zijn vooral diepere  vlakke gebieden van de bodem  soorten van de zee.

 

Taxonomische indeling

Hoofdafdeling: Holtedieren
Klasse: Schijfkwallen
Orde: Semeostomae
Familie: Pelagildea
Soort: Pelagia noctulica
Geslacht: Lichtende kwal

Eigenschappen Kenmerken

  • Voortplanting door eieren
  • De eieren ontwikkelen zich onder de lip armen
  • Larven hebben bij de geboorte· al tril haren
  • Zij zetten zich op algen vast als zij nog maar 5 lot 10 mm lang zijn
  • Diameter: 25 tot 35 cm
  • Tentakels: lengte 45 tot 80 cm

 

Wil je nog meer van dieren weten? Zie ook deze dieren.

De wormen er zijn drie klasse van de worm zoals de.

De klasse der zoogdieren soorten vormt ook meeste groepen aantal soorten zo onder andere de.

Deze vogels soorten  zijn tal rijke er zijn zang vogels en roof vogels er zijn ook onder soorten zoals.

De eencelligen vormen de grondslag van de leer der afstamming van de organismen en van hun vormen en ontwikkeling.

Web JVM dieren informatie heeft  dieren kaarten map waar je ook alle dieren te zien zijn.

Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Informatie voor een goed werkstuk succesvol te maken.Wil je ook een succesvol werkstuk?

Geplaatst in sponsen tot kwallen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.