Oxycordyla sponsen tot kwallen

Oxycordyla  sponsen tot kwallen een zeldzame spons

 

Oxycordyla sponsen tot kwallen

Oxycordyla sponsen tot kwallen deze is merkwaardige spons is sinds het jaar 1897. Die slechts driemaal door de schepen van de oceanografische diensten opgevist.  Dus één maal bij de Azoren en een maal in de Middellandse Zee.  En een maal langs de kust van Galicië noordwesten van Spanje. De oxycordyla sponsen tot kwallen heeft de vorm van een ronde bal. Die zo smal naar boven uit lopend en op een lange steel zit. Die ook via een brede voet op een steen vast gehecht zit.De kleur is blauw of crèmeachtige wit. De kop bezit een opening osculum aan de boven zijde. Deze spons kwam altijd te voor schijn uit diepten van 200 tot 500 meter. Op de continentale glooiing en in rustig water. Dit verklaart ook zijn regelmatige vorm. Want de sponzen uit woelig water hebben meestal vreemde en onregelmatige vormen.

 

 

Wanneer we de kop van de spons door snijden.  Dan vinden we onder een rosse huid een regelmatig weefsel met kleine holten voor de circulatie van het water. Maar gesteund door zogenaamde skeletnaalden die vanuit het midden naar alle kanten uitstralen. We zien dat de steel zich ook in deze ronde kop voort zet. Het geslacht van de  Oxycordyla sponsen tot kwallen is zo wel uitwendig als inwendig nauw verwant met de Stylocordyla.  Maar ook een spons soort uit onze kuststreken. Die veel beter bekend is. Het enige verschil ligt in de verschillende vormen van de skeletnaalden. Bij de ontwikkeling van de Stylocordyla constateert men het verschijnsel van alleometrie in de groei. De steel groeit namelijk veel sneller dan de kop. En bereikt zijn definitieve lengte wanneer de kop nog in het beginstadium verkeert.

Oxycordyla sponsen tot kwallen leef gebied

Oxycordyla-sponsen-tot-kwallen-leef-gebied

 

 

 

Taxonomische indeling

Stam: Sponzen
Klasse: Gewone sponzen
Orde: Monaxonida
Familie: Stylocordyl
Geslacht: Oxycordyla pelilla

Eigenschappen Kenmerken

 • Totale hoogte: 2,5 tot 4 cm
 • Kop door snede  is 1 cm
 • Biologie onbekend.

 

Oxycordyla-sponsen-tot-kwallen-woon-gebied

Oxycordyla sponsen tot kwallen woon gebied DIEPZEE.

De oceanen beslaan meer dan twee derde van het aardoppervlak. De onmetelijke populatie vissen en andere. Zogeheten pelagische diersoorten die ver van de kusten in volle zee leven. Is volgens nauwkeurige natuur wetten verbreid temperatuur afhankelijk is. Van de breedtegraad of van stromingen zoals de Golfstroom. Verticale niveaus waar het daglicht geleidelijk verdwijnt. Ook de grootste diepten hebben hun eigen speciaal aan geposte fauna.

 

Wil je nog meer van dieren weten? Zie ook deze dieren.

De wormen er zijn drie klasse van de worm zoals de.

 • platworm
 • snoerworm
 •  rondeworm

De klasse der zoogdieren soorten vormt ook meeste groepen aantal soorten zo onder andere de.

 • vogelbekdieren
 • kangoeroes
 • vleermuizen

Deze vogels soorten  zijn tal rijke er zijn zang vogels en roof vogels er zijn ook onder soorten zoals.

 • pinguïns
 • struisvogels
 • pelikanen
De eencelligen vormen de grondslag van de leer der afstamming van de organismen en van hun vormen en ontwikkeling.
 • plankton
 • klokdiertje

Web JVM dieren informatie heeft  dieren kaarten map waar je ook alle dieren te zien zijn.

Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Informatie voor een goed werkstuk succesvol te maken.Wil je ook een succesvol werkstuk?

Geplaatst in sponsen tot kwallen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.