Palmvleerhond

Palmvleerhond maakt lange tochten op zoek naar vruchten.

 

 

De palmvleerhond leeft in Afrika en is een van de drie soorten.  Of onder soorten van het geslacht Eidolon. Een soort bewoont het zuidelijk deel van het Arabische schiereiland de Yemen Maar een andere soort leeft alleen op Madagaskar. De soort Eidolon helvum is wijd verspreid en ook het talrijkst. Het is de bekendste van alle Afrikaanse grote vleermuizen. Hij wordt zowel in de savannen als in de bossen gevonden. Hij vormt enorme troepen van vleermuizen.  Maar die tegen het ochtendgloren in enkele bomen gaan slapen. Deze speciale slaapbomen kunnen maanden lang bezet worden.  En zie je dus op de grond hier onder de bome wordt dan met uitwerpselen bezaaid. Een dergelijke kolonie trekt vele kleine roofdiertjes aan. Die  dan de kadavers of de zieke of gewonde vleermuizen verslinden.

Het voedsel

De palmvleerhond eet alleen vruchten. Helaas bederft hij evenveel of nog meer vruchten dan hij zelf eet. Het is dus een weinig populair diertje. Zodra het duister valt verspreiden de vleerhonden zich in kleine groepjes om bepaalde bomen te gaan plunderen. Vooral rijpe dadels genieten hun voorkeur. Zij kunnen een oogst in enkele nachten vernielen. Ook is deze vleerhond dol op honing sap. Epalmvleerhondn bovendien eet hij graag de knoppen en bloesems van de kapokboom en de apenbroodboom. De observatie van een kolonie nooit in volledige rust. Maar het is buitengewoon boeiend. bovendien bestaan er groepen van enkele duizenden individuen. Maar in bepaalde plaatsen zelfs tot tienduizend stuks vleermuizen. De gespecialiseerde voedingswijze van deze vleerhonden maakt dat zij gedwongen zijn om af en toe lange tochten te maken. Dit zijn geen echte trektochten meer eerder zwerftochten op zoek naar rijpe vruchten.

 

 

 

Palmvleerhond leef continent

palmvleerhond-leef-continent
h4>Taxonomische indeling

Hoofdafdeling: Gewervelde dieren
Klasse: Zoogdieren
Orde: Vleermuizen
Onder Orde: Grote vleermuizen
Familie: vleerhonden
Geslacht: Eldolon helvum
Soort: Palmvleerhond

Eigenschappen Kenmerken

  • Dracht : 9 tot 11 maanden
  • Gewicht van de pasgeborene: 50 g
  • Slechts één jong 1
  • Lichaamslengte : 19 lol 21 cm
  • Volwassen gewicht : 200 tal 280 g
  • Vleugelwijdte: 68 tot 79 cm

 

 

 

BOS MILIEUS

palmvleermuis-tropenwoud woongebied

De palmvlerhond leef gebied is de TROPENWOUD. Dit is het dichte oerwoud in de evenaars gebieden. Door de samen werkende en het in vloed van vochtigheid en warmte.   zo ontstaat bijvoorbeeld hier een bij zonder weelderige. Door een gestrengelde vegetatie. De grote bomen zijn er meer dan 50 m hoog. Lianen en woekerplanten groeien overvloedig het hele jaar door.  Die zonder enige winterperiode. Het massale bladerdak vormt een dus danige afscherming tegen het zonlicht. Dat het lage hout voortdurend in het schemerdonker blijft .

 

De familie van de MEGACHIROPTERA in deze klasse bevat ook.

André zoogdieren in deze zijn nog  4 soorten van de Vleermuizen zijn de grote Vleermuizen ook om te bekijken waard is.

vleerhondVleerhond  Hij wordt daarom vaak epaulettenvleermuis genoemd. Maar misschien nog meer dan sommige andere vleermuizen is de vleerhond een uitstekend zwever.

 

 

 

hamerkop-vleerhondHamerkopvleerhond  Een van de vreemdste vleermuizen is waarschijnlijk wel de hamerkopvleerhond. Deze vleermuis is verwant met de vliegende hond. Maar hij bezit een zeer vreemde lange paarde kop. De functie van deze verrassende.

 

 

 

vliegende-vosVliegende vos  Het over vlieg van een vliegende vos is een indrukwekkend schouwspel. Het is een echte reus onder de vleermuizen.

 

 

 

 

vliegende-hondVliendende hond  Hij verschilt van de ware vleermuizen door een andere lichaamsbouw en leef gewoonten. Maar is het echter gevaarlijk om te generaliseren.

 

 

 

Wil je nog meer van dieren weten?

De wormen er zijn drie klasse van de worm zoals de.

Van sponsen tot kwallen  zijn typisch dieren zoals de.

De vogels soorten talrijke zijn de zangvogels er zijn ook onder soorten zo als.

De eencelligen dieren leven vormen beginnen met organismen zo als.

Web JVM dieren informatie heeft  dieren kaarten map waar je alle dieren te zien zijn.
Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Wil je ook een succesvol werkstuk?