Portugees oorlogsschip

Portugees oorlogsschip dit drijvend zeewezen en is erg giftig.

portugees oorlogsschipPortugees oorlogsschip de gevreesde kwal in de wereld. Wie zou nou vermoeden dat deze met lucht gevulde blaas zo gevaarlijke is.  Maar in werkelijk alle kleuren van de regen boog bevat. En bovendien zich met de zeestromingen laat meedrijven en zo gevaarlijk is.  En toch is het zo dat de Portugese oorlogsschip is één van de giftigste dieren op aarde.

De tentakels van de Portugees oorlogsschip

De tentakels heeft een lengte van 15m tot een max van 50m lang. En zijn lichaam heeft een lengte van 9cm tot 35cm lang.  De lange tentakels die onder het drijvende gedeelte hangen. Bevatten duizenden netel cellen waarin een gif zit. Maar dat minstens zo veel uitwerking heeft als dat van een cobra. Er bestaan verschillende soorten Portugese oorlogsschepen. waarbij sommige tentakels hebben van meer dan 12 m lengte.

De Oceanen waar het dier leeft

Men vindt deze vreemdsoortige dieren in de warme en gematigde zeeën. In de Atlantische Oceaan leeft een soort. Want die zich helemaal naar het noorden laat mee drijven door de Golfstroom. Het blijkt niet helemaal waar te zijn. Maar om te geloven dat het Portugese oorlogsschip ziet op goed geluk door winden en zeestromen overal naartoe laat voeren. Als er bijvoorbeeld een storm begint op te steken kan het Portugees oorlogsschip.

Het gas van de Portugees oorlogsschip

Waarin zijn met een speciaal gas gevulde blaas laten leeg lopen zo’ n blaas wordt pneumat op hoor genoemd. Door dat hij nu zwaarder geworden is zakt hij enkele meters onder het wateroppervlak. Waar door hij buiten bereik blijft van de vernietigende golven. Als de storm na een tijdje weer geluwd is. Laat hij zijn blaas binnen het tijdsbestek van enkele minuten weer vollopen met gas. Waar door hij weer ook aan het water oppervlak komt te drijven. Dat gas wordt aan gemaakt door een bepaalde klier en bestaat uit zo als

 • stikstof
 • zuurstof
 • koolzuur
 • argon
 • xenon

Voedt zich met zeedieren

Het Portugese oorlogsschip voedt zich bovendien met vis en andere zeedieren.  Die binnen zijn bereik komen en als ze de pech hebben om door één van de tentakels te worden gegrepen. Er bestaat echter een klein visje. Die bijvoorbeeld de Nomeus gronovii en heet Oorlogsschipvisje is een klein visje die leeft tussen zijn tentakels. Die bovendien ongevoelig is voor zijn gif en hem daar door de helft van zijn voedsel afhandig maakt.

Portugees oorlogsschip

De Siphonophora kunnen verdeeld worden in twee subgroepen. De Calycophora met zwemmende drijf klokken waaronder zich het lichaam bevindt met afhangende tentakels.  Maar ook de Physophorida die óf een met gas gevulde drijfblaas hebben óf een combinatie van drijfklok en  blaas.

Physalia het Portugees oorlogsschip is het bekendst of wellicht het opvallendst van deze kwallen. Hij geeft de voorkeur aan warme wateren. Maar soms komt hij in de Golfstroom. Kan ook zelfs zij het in sporadisch in de Noordzee terecht.

Portugees oorlogsschip leef continent.

portugeesoorlogsschip leef continentKomt bijvoorbeeld voor in de Atlantische Oceaan. En bovendien laat de Portugeesoorlogsschip in de golfstroom mee drijven.

 

 

Taxonomische indeling

Hoofdafdeling: Holtedieren
Klasse: Kwalpoliepen
Orde: Bulskwallen
Familie: Physailldae
Soort: Portugese oorlogsschip
Geslacht: Physalla sp.

Eigenschappen Kenmerken

 • lichaam 9 – 35 cm
 • tentakels 15 m (max. 50 m)
 • Voortplanting door uit botten of door eieren
 • Grootte wisselt sterk van soort
 • Tentakels: 1.50 tot 12 m
 • Levensduur: enkale maanden
 • Pneumatophoor: max. 30 cm lang en 15 cm hoog

ZEEMILIEUS DIEPZEE.

De oceanen beslaan meer dan twee derde van het aardoppervlak. De onmetelijke populatie vissen en andere portugeesoorlogsschip-woongebied-diepzeezogeheten Pelagische is de term van diepzee diersoorten. Maar die ver van de kusten in volle zee leven. Is bovendien volgens de nauwkeurige natuur wetten. Bijvoorbeeld verbreid van temperatuur afhankelijk van de breedtegraad. Of van de  stromingen zo als de Golfstroom. Die ook verticale niveaus waar het dag licht geleidelijk verdwijnt. Ook de grootste diepten hebben hun eigen speciaal aangepaste fauna abyssale soorten. En is de term zee vlakte van de zeebodem.

De habitat zijn de bewoners of woongebied van sommige soorten is zeer nauwkeurig begrensd. Bijvoorbeeld koralen kunnen slechts leven in zeewater met een geschikte warmte graad. Maar ook met zeer geringe seizoenschommelingen in de temperatuur en met een stabiel gehalte aan minerale zouten.

 

Wil je nog meer van dieren weten?

De wormen zijn de eerste zogenoemde triploblast waarbij het enbryon drie belangrijke cel bladen ontwikkelt.  De eencelligen vormen de grondslag van de leer der afstamming van de organismen en van hun vormen en ontwikkeling. Van sponsen tot kwallen de uit talrijke cellen gevormde dieren. de stammen die hier samenbrengen.  De Vogels behoren tot de klasse Aves. Maar er zijn ook niet vliegende vogels klasse. Web JVM van dieren informatie heeft ook een dieren kaarten map en ook voor spreekbeurt of werkstuk tips.

 

Geplaatst in sponsen tot kwallen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.