Tasmaanse duivel

Tasmaanse duivel een echte wildebras

tasmaanse-duivel-zoogdier

De Tasmaanse duivel is na de buidelwolf het grootste vleesetende buideldier. Hij lijkt op geen enkel ander dier. Vroeger was hij overal in Australië verspreid. Maar hij is nu langzamerhand verdwenen en komt alleen nog maar op Tasmanië voor. Hij woont het liefst op bosachtig en rotsachtig terrein. op ontoegankelijke plekjes. Overdag verbergt de Tasmaanse duivel zich in grotten of rots holletjes.  Maar ook in de stronken van dikke bomen of in ondiepe holen die hij tussen de boomwortels uitgraaft. Nachts komt hij tevoorschijn om te gaan jagen. Hij is niet bang voor water duikt er direct in als hij zich bedreigd. Bovendien voelt en zwemt hele einden onder water om zich tussen de water planten te verschuilen.

 

Hij klimt wat onhandig maar klautert graag in sterk hellende bomen om hier een slapende vogel te verrassen. Lopen kan hij bijzonder snel. Zijn naam van de duivel heeft hij te danken aan zijn reputatie van ontembaarheid. Toch geldt dit duivelse karakter niet voor alle individuen. We kennen verscheidene gevallen van makke dieren. Indien het van jongs af aan goed verzorgd en opgevoed wordt. Wordt dit dier gehoorzaam en vriendelijk jegens zijn baas Die hij uit meerdere personen herkennen kan. In de dierentuin is de Tasmaanse duivel de kampioen in het ontsnappen. Geen enkele kooi schijnt geschikt te zijn om dit dier gevangen te houden.

Tasmaanse duivel continent

tasmaanse-duivel-zoogdier-woongebied

 

 

Taxonomische indeling

Stam: Gewervelde dieren
Klasse: Zoogdieren
Orde: Buideldieren
Familie: Dasyuridae
Geslacht: Sarcophilus harrisi
Soort: Tasmaanse duivel

Eigenschappen Kenmerken

  • Dracht van onbekende duur
  • Aantal jongen : 2 tot 4
  • Lengte bij geboorte: 12 mm
  • Zoogtijd 5 maanden
  • Levens duur 5 jaar
  • Volwassen gewicht 4,5 tot 9 kg
  • Lichaam 53 tot 80 cm lang
  • Staart: 23 tot 30 cm lang

 

Het dier komt in BOS MILIEUS

Bijvoorbeeld de loof bomen die bos vermengd met coniferen. Die zo al naar de hoogte ligging BOS MILIEUS. De Tasmaanse duivel leef gebied is het GEMATIGD WOUD. Die ook gevormd door loof bomen waar van de groei periode afwisselt mei een rust periode ’s winters. Waar bij de bomen In de herfst hun bladeren verliezen. Talrijke boom soorten waar onder andere eiken en beuketasmaanse duiveln. De over heersende hout soorten variëren naar gelang van hel lokale klimaat en de kwaliteit van de bodem. De bos bodem rijk aan mossen en planten maar ook kreupelhout en heesters. Die bijvoorbeeld stuk voor stuk ecologische alkoven voor de fauna zijn.

 

 

Wil je nog meer van dieren weten?

De wormen er zijn drie klasse van de worm zoals de.

Van sponsen tot kwallen  zijn typisch dieren zoals de.

De vogels soorten talrijke zijn de zangvogels er zijn ook onder soorten zo als.

De eencelligen dieren leven vormen beginnen met organismen zo als.

Web JVM dieren informatie heeft ook een dieren kaarten map waar je alle dieren te zien zijn.
Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Wil je ook een succesvol werkstuk?