Vampier

Vampier zij zuigen het bloed van hun slachtoffer terwijl deze slaapt.

vampier

Hoewel de vampier zich uitsluitend voedt met bloed lijkt hij helemaal niet op het beeld. Want dat men zich voor de geest haalt. Als men aan dit vreemde dier denkt. Het is een vleermuis die op alle andere vleermuizen lijkt. Maar daar van afwijkt door het ontbreken van de bladvormige aanhangsels aan de neus.  Maar die juist voor onze dier groep zo kenmerkend zijn. Er bestaan drie soorten vampieren.

 

 

 

Want die zijn alle in de tropische delen van de Nieuwe Wereld voor komen. Een van hen is de ruig poot vampier. Bovendien heeft zich toe gelegd op het bloed aftappen bij kippen en andere grote vogels. De twee andere vampier soorten drinken liever het bloed van zoogdieren vooral dat van vee . Overdag houden zij zich verborgen in holle bomen of in grotten. Het zijn de meest uitgesproken acrobaten uit de wereld van de vleermuizen.

Bloed en ziekte van de vampier

Om de zoogdieren op te sporen vliegen zij vrij laag over de grond namelijk tussen één en drie meter hoogte. Zodra een vampier een slapend dier ontdekt heeft. Want dan landt hij daar in de buurt van en kruipt hij met de grootst mogelijke voorzichtigheid naderbij. Hij verplaatst zich daar bij in een half opgerichte houding en springt net als een kikker over hindernissen heen. Bij zijn slachtoffer gekomen klimt hij tegen de vacht omhoog naar de keel of naar een plek op de schouder. Een vampier valt zelden of nooit een mens aan en als hij het doet. Bovendien bijt hij meestal in de grote teen. De vampier is een gevaarlijk zoogdier niet zo zeer omdat hij het bloed zuigt.

Maar om dat hij zijn slachtoffers daar door ernstig kan verzwakken. Maar omdat hij de hondsdolheid overbrengt. In gebieden waar veel vampieren voor komen. Blijkt de hondsdolheid zich namelijk ongelofelijk snel te verbreiden.

Vampier leef continent

Komen voor van Noord naar Zuid Amerika. Zo als in Mexico tot aan Brazilië en Argentinië.

vampier-leef-continent

 

 

Taxonomische indeling van de vampier

Stam: Gewervelde dieren
Klasse: Zoogdieren
Orde: Vleermuizen
Onder Orde: Kleine Vleermuizen
Familie: Vampiers
Geslacht: Desmodus rotundus
Soort: gewone vampier

Eigenschappen Kenmerken van de vampier

  • Zwangerschapstijd: 205 dagen
  • Slechts 1 jong
  • Zoogtijd: 9 maanden
  • Gewicht bij de geboorte: 7 g
  • Gewicht volwassene: 25 tot max. 90 g
  • welk gewicht zij bereiken als zij 9 – 10 maanden oud zijn
  • Lichaamslengte: 6.5 tol 9,5 cm
  • De jonge vampier kan na 8 à 10 weken vliegen
  • De bloedmaaltijd is 30 ml

 

 

 

 De SPECIALE MILIEUS van de vampier is woon gebied in de GROTTEN.

Het netwerk van grotten spelonken en onderaardse rivieren. Maar die vormt een speciaal milieu met als hoofd kenmerk de daar in heersende duisternis. Het gevolg daar van is totale afwezigheid van cvampier-leef-gebiedhlorofylachtige plantengroei.   Die Bijvoorbeeld het weg vallen van het levensritme dat samen hangt met de wisseling van dagen en nachten. Bovendien zijn de temperatuur schommelingen er aller geringst. Het metabolisme in de  grotten en levende dieren en het  levensprocessen vertoont een vertraagde werking.

 

 

De familie van de Microchiroptera vrij kleine soort zijn vaak insecteneters in deze klasse bevat ook.

André zoogdieren in deze zijn nog  4 soorten van de Grote vleermuizen ook om te bekijken waard is.

bulvleermuisBulvleermuis  De Molossidae of de Fluweelvleermuizen om vatten ongeveer tachtig dier soorten. Voor het meren deel van deze dieren levend in de tropische en subtropische landen.

 

 

 

hartneusvleermuisHartneusvleermuis  Over het algemeen is het geslacht Megaderma betrekkelijk onbekend. Voor al wat betreft de leef wijze en de biologie van het soorten. De Afrikaanse hartneusvleermuis huist bij voorkeur in droge grotten of in verlaten huizen.

 

 

 

langtongvleermuisLangtongvleermuis  De langtongvleermuis is een tropisch vleermuisje uit Zuid-Amerika. Men kent reeds drie soorten. Waar van de kleine langtongvleermuis de Glossophaga soricina de bekendste is.

 

 

 

grootoorvleermuisGrootoorvleermuis  De grootoorvleermuis heeft zijn naam terecht gekregen. Want zijn oren zijn buiten proportioneel groot. Zijn oorschelpen zijn drie maal zo lang als zijn kop en bijna even lang als zijn lichaam.

 

 

 

Wil je nog meer van dieren weten?

De wormen er zijn drie klasse van de worm zoals de.

Van sponsen tot kwallen  zijn typisch dieren zoals de.

De vogels soorten talrijke zijn de zangvogels er zijn ook onder soorten zo als.

De eencelligen dieren leven vormen beginnen met organismen zo als.

Web JVM dieren informatie heeft  dieren kaarten map waar je alle dieren te zien zijn.
Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Wil je ook een succesvol werkstuk?