Vleerhond

 

De vleerhond van de vleermuis soort heeft  epauletten. Dat is bijvoorbeeld een versiering van de vleugels. Als die aan de boom hangt.  Hij wordt bovendien gekenmerkt door een soort zakjes op de schoudersvleerhond. Waar uit bosjes lichte haren uit steken Al naar gelang de bewegingen van het diertje. Hij wordt daarom vaak epaulettenvleermuis genoemd. De vleerhond behoort tot de grote familie der Pteropodidae vleermuizen. En behoort tot zoogdieren klasse met zijn eigenschappen zo als longen om te ademen. Maar ook zogen voor de jongen en ook het lichaam is bedekt met haar. De acht soorten van deze familie wonen alle in Afrika. Want deze soorten lijken sterk op elkaar van de familie van de vleerhonden.  De Megachiroptera of wel de vliegende honden in de orde van de Grote vleermuizen soort.

 

 

De snuit van de vleerhond

De kop van de vleerhond is typerend zo zijn de rechte oren en  grote ogen en bijvoorbeeld een lange snuit. Misschien nog meer dan sommige andere vleermuizen is de vleerhond een uitstekend zwever. Die snel voor uitkomt met rustige vleugel slagen.  En bovendien tijdens het vliegen of tijdens het eten een stoot dit diertje verschillende schelle kreten uit. Men veronderstelt dat de leden van een zelfde groep zo onderling contact houden. Want de vleerhonden houden van gezelligheid en leven in groepen van twintig tot meer dan vijftig individuen.

 

Maar dit zijn de grote vruchtenetende vleermuizen.

De vleerhond eet alleen vruchten en kent dan ook een seizoen trek Die hem langs de rijpende vrucht bomen leidt. Hij eet zijn buikje vol aan vijgen en bananen en ook manga’s en andere zachte vruchten. Hij eet slechts de helft van de vruchten. De rest valt op de grond of rot aan de boom. Deze vleerhond komt uit Gambia voedt zich ook wel met honing sap. Dat hij onder uit de bloemen haalt. Hij is vooral ’s nachts actief. Maar blijft ook over dag op zijn hoede. Wanneer hij op zijn slaap boom zit te sluimeren. Het blijft een schuw diertje. Dat bij het minste alarm haastig opvliegt.

Vleerhond leef continent

Het land van Gambia

vleerhond-leefcontinent

 

 

Taxonomische indeling

Stam: Gewervelde dieren
Klasse: Zoogdieren
Orde: Vleermuizen
Onder Orde: Grote Vleermuizen
Familie: Vleerhonden
Geslacht: Gambiaanse vleerhond
Soort: Epomophorus gamIHanus

Eigenschappen Kenmerken

  • Aantal jongen: 1
  • Volwassen gewicht:70 tot 80 g
  • Lengte: 18 tot 22 cm
  • Biologie en voortplanting nog weinig bekend.
  • Vleugelwijdte : 50 tot 60 cm
  • Voedsel : vruchten
  • Gezichtsvermogen is stereoscopisch beeld

 

 

 

 

BOS MILIEUS leeft deVleerhond en komen voor in TROPENWOUD.

Dit het

vleerhond-tropenwoud woongebied

Dit is het  dichste oerwoud in de evenaars gebieden. Door de samenwerkende Invloed van vochtigheid en warmte ontstaat hier een bijzonder weelderige. Door een gestrengelde vegetatie. De grote bomen zijn er meer dan 50 m hoog. Lianen en woekerplanten groeien overvloedig het hele jaar door. zonder enige winterperiode. Het massale bladerdak vormt een dus danige afscherming tegen

het zon licht.  Maar dat het lage hout voort durend in het schemerdonker blijft.

 

 

vliegende-vosVliegende vos Het is een echte reus onder de vleermuizen. Maar die meestal maar van bescheiden van om vang zijn.

 

 

 

 

vliegende-hond Vliegende hond  De vliegende honden komen over al voor. In de warme delen van de oude Wereld te weten Zuidoost-Azië en bij behorende eilanden

 

 

 

 

palmvleerhondPalmvleerhond De palmvleerhond eet alleen vruchten. Helaas bederft hij evenveel of nog meer vruchten dan hij zelf eet. Het is dus een weinig populair diertje.

 

 

 

 

Wil je nog meer van dieren weten?

De wormen er zijn drie klasse van de worm zoals de.

Van sponsen tot kwallen  zijn typisch dieren zoals de.

De vogels soorten talrijke zijn de zangvogels er zijn ook onder soorten zo als.

De eencelligen dieren leven vormen beginnen met organismen zo als.

Web JVM dieren informatie heeft  dieren kaarten map waar je alle dieren te zien zijn.
Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Wil je ook een succesvol werkstuk?