Wrattenanemoon

Wrattenanemoon Krimpt in een bij gevaar.

WrattenanemoonDeze anemoon van 3 cm hoog onder scheidt zich door de vers ring van haar voetstuk. Dit is bezaaid met een soort wratten. Waar aan zij trouwens haar naam dankt hebt. We vinden deze anemoon dikwijls bij laag tij in de diepe rots holten. Hoe wel zij gewoonlijk met een hecht schijf vast zit. Kan zij zich langzaam voort bewegen door bepaalde spieren samen te trekken. Maar in de  rusttoestand zijn de ongeveer veertig tentakels met hun tere kleuren wijd uitgespreid. Maar zo dra zij plotseling geraakt wordt krimpt de anemoon haastig in elkaar. Zij vouwt haar tentakels over haar mond opening en trekt haar voet in.

Wrattenanemoon heeft geen skelet

Want tot dat zij alleen nog een hard bolletje vormt. We herinneren er aan dat de anemonen dus geen skelet bezitten. De tentakels van de wrattenanemoon is aan de binnen kant. Want de voet of maagholte zijn bedekt met fijne haartjes. Maar ook de wier voort durende trillingen voor een voldoende water stroom zorgen.  Dus voor de noodzakelijk voor de ademhaling. Even als alle andere anemonen is dit diertje bovendien een vleeseter. Zij maakt zich meester zo als van de wormen.  Maar ook schaal dieren en andere kleine zee bewoners.

Voortplanting van de Wrattenanemoon

Want er bestaan mannetjes en vrouwtjesanemonen. De bevruchting geschiedt in de lichaamsholte van de anemoon. Het eitje word een microscopisch klein trilhaarlarfje. De actinula dat in de moederholte blijft. Wat zich hier bijna volledig ontwikkelt.

Wrattenanemoon leef continent

wrattenanemoon leef continent HOLARCTISCH GEBIED. Deze uitgestrekte zone omvat
Noord-Amerika en ook Europa met het Middellandse zeebekken. En een gedeelte van Noord-Afrika alsmede geheel gematigd Azië. Maar ook inclusief het noorden van China en Japan, volgens een lijn die lichtjes boven de Kreeftskeerkring loopt . De noordelijke grens wordt gevormd door de toen draggordel die langs de noordpoolcirkel loopt, namelijk het eerste vegetatiegebied direct beneden de pool.

 

Taxonomische indeling

Stam: Holtedieren
Klasse: Bloemdieren
Orde: Zeeanemonen
Familie: Bunodactidae
Soort: wrattenanemoon
Geslacht: Bunodactis verrucosa

Eigenschappen Kenmerken

 • Dikke voet met rijen kleine wratjes.
 • Afgewisseld met rijen grotere wratten
 • Voet is 3 cm hoog
 • Dia meter van de tentakel schijf van 3 cm
 • Verschillende kleuren
 • De tentakels hebben vaak donkere dwarse vlekken

Wrattenanemoon komt voor in ROTSACHTIGE KUSTEN.

De faunawrattenanemoon-woongebied-rotsactige kusten op rotsachtige kusten verschilt met die van de vlakke zeeoevers. De kracht van de branding en het steeds afwisselend onder spoelen van zee water. Want die conditioneert de aanpassing van de soorten die kust lijn. Elk niveau heeft zijn ecologische alkoven. De zeevogels bezeilen de hoge rotswanden. De weekdieren leven in de zone waar getijden en branding bij elkaar komen. Maar zee water komt talrijke voor waar de vissen wonen in onder water holten.

Wil je nog meer van dieren weten? Zie ook deze dieren.

De wormen er zijn drie klasse van de worm zoals de.

 • platworm
 • snoerworm
 •  rondeworm

De klasse der zoogdieren soorten vormt ook meeste groepen aantal soorten zo onder andere de.

 • vogelbekdieren
 • kangoeroes
 • vleermuizen

Deze vogels soorten  zijn tal rijke er zijn zang vogels en roof vogels er zijn ook onder soorten zoals.

De eencelligen vormen de grondslag van de leer der afstamming van de organismen en van hun vormen en ontwikkeling.
 • plankton
 • klokdiertje
Web JVM dieren informatie heeft  dieren kaarten map waar je ook alle dieren te zien zijn.
Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Informatie voor een goed werkstuk succesvol te maken.Wil je ook een succesvol werkstuk?
Geplaatst in sponsen tot kwallen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.