zoetwaterpoliep

Zoetwaterpoliep hij kan eindeloos regenereren.

Zoetwaterpoliep soorten

Van de zoezoetwaterpolieptwaterpoliep komen drie soorten voor in Europa. Het is een waterdiertje dat in ondiepe plassen en meren leeft. Waar het zich veel al vast     zet op kroos en andere water planten. Hij kan zich verplaatsen met beweeglijke tentakels.  Wat hij veel doet als hij nog met zo oud is.

Onderzoek Zoetwaterpoliep wetenschap

De zoetwaterpoliep is het studie onderwerp bij uit stek voor jonge zoölogie studenten. Die ook een groot aantal biologische onderzoekingen aan dit diertje kunnen verrichten. De weten schappelijke naam voor zoetwaterpoliep is hydra.

Zoetwaterpoliep met zijn tentakels

De hydra heeft verschillende tentakels waar aan netel cellen zitten. Als een ander water diertje binnen zijn bereik komt. Kan bovendien de hydra daar mee bliksemsnel toe slaan. Hij verplaatst zich op zijn steun plant door zijn voel al glijdend te verplaatsen. Als hij haast heeft  kan hij zich verplaatsen door enkele kop rollen te maken. De geleerden hebben nog steeds niet kunnen verklaren.
Waar om de hydra zich om de vijf minuten volledig samen trekt.  Dus tot een bolvormig hoopje om zich meteen daar na weer te ontspannen. Naar zijn vroegere houding in te nemen.

Zoetwaterpoliep het voedsel

Het voedsel van de zoetwaterpoliep om vat een uit gebreid aan tal soorten insecten larven. Dus dat zijn onder andere microscopisch kleine diertjes die deel uit maken van de plankton. Hij eet verder water vlooien en jonge visjes en kikkervisjes. Die net uit het ei gekomen zijn. De hydra verdooft zijn prooi met het vergif. Die komen van zijn netel cellen en brengt het vervolgens naar zijn mond.  Maar die zich in het centrum van de tentakels aanhechtingen bevindt. Zo wordt de prooi daar na langzaam op genomen.

De lichaam van de zoetwaterpoliep

Het diertje heeft  dus een eenvoudig lichaamsbouw. Bovendien bestaat het lichaam uit een binnen laag en ook een buiten laag. Maar ook de vangarmen zijn ook zo opgebouwd. De binnen laag van het lichaam zit de maag van het diertje. Die vooral door de klieren van de maag sappen scheiden voor de stof wisseling.

De voortplanting zoetwaterpoliep

Het diertje plant zich zo wel ongeslachtelijk voort.  Door knopvorming als geslachtelijk maar ook door eieren. Voor al ook door aan de zijkanten  door gevormden de uitstulpingen. Die bijvoorbeeld uiteindelijke ook en tentakel krans hebben met een mondopening. Als zo groter groeien en nog vast zitten aan de moeder zoetwaterpoliep om zelf te voeden. Als  zich zelf voeden  blijven ze dus niet lang meer bij de moeder zoetwaterpoliep  vastzitten.  Het meeste opmerkelijke is dat het leven zelfstandige  voort zet. Vooral de knopvormingen is te vergelijken met vermeerderen van de zoetwaterpoliep  dor stekjes. De hydra kan zich het best regenereren van alle dieren op aarde.

 Zoetwaterpoliep komt voor in het continent Europa

zoetwaterpoliep leef continent EuropaIn Europa komen de rivieren voor zo als de Wolga. De rivier ontstaat met smettend ijs. Bovendien stroomt rivier uit eindelijke uit in Kaspische zee. Maar ook de Rijn die start in Alpenrhein. Het stroom gebied van de Rijn is Zwitserland en Duitsland en Frankrijk  maar ook in Nederland. De Rijn komt uit in de Noordzee. De Rijn heeft ook rivier vertakkingen maar komt ook weer bij elkaar in de Noordzee. De Zoetwaterpoliep in meren. Maar er zijn ook meren in Europa. Bovendien zijn er vijf grootte meren in Europa de  watervlakte zijn omringt door land.  De Ladogameer is de grootste van Europa.

 

Taxonomische indeling

Hoofdafdeling Holtedieren
Klasse: Kwalpoliepen
Orde: Hydra
Familie: Hydridae
Soort: Hydra fusee
Geslacht: bruine zoetwaterpoliep

Eigenschappen Kenmerken

  • Voortplanting door knoppenvorming
  • en door eieren
  • Ontwikkelingstijd 3 tot 10 weken
  • Aantal tentakels 5 of 6
  • Lichaamslengte: 1 tot 2.5 cm
  • Lengte van tentakels 2 tot 3 cm

 

zoetwaterpoliep woongebiedZOETWATERMILIEUS MEREN het leefgebied van de zoetwaterpoliep

De meren hebben de mogelijkheid geschapen dat binnen de continenten een aan tal dieren. In het water leven de soorten tot ontwikkeling konden komen. In hun onmiddellijke omgeving komen ook een hele reeks vogels voor die elders niet zouden kunnen leven. Sommige grote meren hebben hun specifieke fauna. Men vindt er tevens de gedifferentieerde niveaus die ook in de zee bestaan. Dus voedsel milieu en de diepte milieu en ook  kuststroken. Het zoet water plankton dient als voedingsbodem voor een intens  larven leven.

Wil je nog meer van dieren weten?

De wormen zijn de eerste zogenoemde triploblast waarbij het enbryon drie belangrijke cel bladen ontwikkelt.  De eencelligen vormen de grondslag van de leer der afstamming van de organismen en van hun vormen en ontwikkeling. Van sponsen tot kwallen de uit talrijke cellen gevormde dieren. de stammen die hier samenbrengen.  De Vogels behoren tot de klasse Aves. Maar er zijn ook niet vliegende vogels klasse. Web JVM van dieren informatie heeft ook een dieren kaarten map en ook voor spreekbeurt of werkstuk tips.

 

Geplaatst in sponsen tot kwallen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.