Langooregel-dier info

Langooregel Bewoner van de Aziatische woestijnen

langooregel

We zijn gewend de egels te vinden in bosjes en tuinen. Waar zij zich het liefst op vochtige plekjes verschuilen. Het mag ons dus verbazen dat andere egel soorten graag op droog terrein wonen . Dit is echter het geval voor de langooregel. In dit geslacht hebben de specialisten twee aparte soorten onderscheiden, met talrijke geografische rassen . De langooregel houdt dus van warme en droge plaatsen. Hij bezit vijf twen aan elk pootje . Zijn sterke voorpootjes helpen hem bij het graven van zijn hol. Dit hol is nog geen halve meter diep en heeft slechts één ingang. Net als de andere egels slaapt dit diertje geheel opgerold.

Ook als het bedreigd wordt rolt het zich op tot een stekelige bol. De zwart en geel geringde stekels vormen dan een doel treffend verdedigingswapen! Deze woestijn egel leidt een hard leven. Want veel voedsel is er niet te vinden. Vaak moet hij de nacht met een lege maag door brengen. Gelukkig is hij niet kieskeurig hij eet zelfs rottende kadavers. Verder kan hij enkele weken zonder voedsel of water leven. Een gevangen langooregel weigerde tien weken lang zo wel voedsel als water. We weten maar weinig over de leef wijze van deze egel. In de winter is het maar ook enkele weken in de zomer verdwijnt deze egel. Waarschijnlijk doet hij dan een winterslaap resp. zomerslaap!

langooregel leef continent

langooregel-leef-continent

Langooregel dier eigenschappen

Dracht van onbekende duur
Lichaamslengte:  15 tot 27 cm
Aantal jongen : 1 tot 4
Staartlengte : 1 tot 1,5 cm
Stam:  Gewervelden
Klasse : Zoogdieren
Orde: Insekteneters
Familie :Erinaceidae
Geslacht en soort :  Hemiechinus auritus (langooregel)

 

DORRE MILIEUS

Langooregel leef gebied is de WOESTIJNEN. Er bestaan talrijke woestijn types. Van af de vol slagen onvruchtbare zandige of rotsachtige streken tot de zogeheten sub woestijnen. Die de steppen vormlangooregel-woongebieden. De droge lucht filter er geenszins de zonnen straling.  En of schoon het over dag snik heet is zijn de nachten koud. Regen neerslag kan de zeldzame vegetatie in record tijd doen bloeien. De woestijnfauna is schaars maar vertoont bijzonder doel treffende anatomische aan passingen.

 

 

Wil je nog meer van dieren weten? Zie ook deze dieren.

De wormen er zijn drie klasse van de worm zoals de.

 • platworm
 • snoerworm
 •  rondeworm

Van sponsen tot kwallen  zijn typisch dieren zoals de.

 • sponsen
 • kwallen
 •  zeesterren
 • koralen

Deze vogels soorten  zijn tal rijke er zijn zang vogels en roof vogels er zijn ook onder soorten zoals.

 • pinguïns
 • struisvogels
 • pelikanen
De eencelligen vormen de grondslag van de leer der afstamming van de organismen en van hun vormen en ontwikkeling.
 • plankton
 • klokdiertje

Web JVM dieren informatie heeft  dieren kaarten map waar je ook alle dieren te zien zijn.

Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Informatie voor een goed werkstuk succesvol te maken.Wil je ook een succesvol werkstuk?