Langtongvleermuis

Langtongvleermuis een honingzoeker

langtongvleermuis

De langtongvleermuis is een tropisch vleermuisje uit Zuid-Amerika. Men kent reeds drie soorten. Waar van de kleine langtongvleermuis de Glossophaga soricina de bekendste is. Met zijn lange rekbare tong kan hij honing sap en stuifmeel uit de diepste bloemen halen. Hij is een van de weinige vleermuizen die honing eet. Want de meeste van deze nacht vliegers jagen alleen op insekten. Natuurlijk is ook de langtongvleermuis een nachtdier. Overdag hangt hij onbeweeglijk ergens in een grot. Ook zien we hem wel hij menselijke woningen. Bij voor beeld bij de hutten van inboorlingen.

Het is een groepsdiertje dat met tientallen soms honderdtallen tegelijk in de grotten hangt. Zodra de schemering valt. Wordt deze kleine wereld actief. De langtongvleermuis staat bekend om zijn snelle en zekere vlucht. We zien hem soms boven de rivieren. Als zijn stil hout bij maan licht af steekt tegen de heldere hemel. Hij blijft de hele nacht in actie.  het woord aan getrokken door bloeiende bomen en bepaalde soorten cactussen. Hij vlindert net als een kolibri. Kan onbeweeglijk voor een bloem blijven hangen en tegelijk zijn verbazend lange tong diep in de bloemkelk steken. De langtongvleermuis is echter geen exclusieve honingeter. Hij jaagt ook op insekten en is dol op het sap en pulp van rijpe vruchten.

langtongvleermuis leef continent

 

langtongvleermuis-leef-continent

 

 

 

 

Dracht van onbekende duur
Volwassen gewicht : 8 tot 10 g
Aantal jongen : 1
Lichaamslengte : 50 tot 65 mm
Staartlengte : 7 mm
Stam: Gewervelden
Familie : Zoogdieren
Klasse : Vleermuizen
Orde: Kleine vleermuizen
Onderorde : amerikaanse bladneusvleermuizen
Geslacht en soort : GloalOphaga soricina (kleine langlongvleermuis)

langtongvleermuis-tropenwoud woongebied

 

 

BOSMILIEUS   Loof bomen bos vermengd met coniferen al naar de hoogteligging.

Langtongvleermuis leef gebied TROPENWOUD.

Dit het dichte oerwoud in de evenaars gebieden. Door de samen werkende in vloed van vochtigheid en warmte ontstaat hier een bijzonder weelderige. Door een gestrengelde vegetatie. De grote bomen zijn er meer dan 50 m hoog. Lianen en woeker planten groeien over vloedig het hele jaar door. zonder enige winterperiode. Het massale blader dak vormt een dus danige af scherming tegen het zon licht. Dat het lage hout voort durend in het schemer donker blijft.

Web JVM van dieren informatie dieren kaarten map en ook voor spreekbeurt of werkstuk tips

 

ZIE OOK

De wormen zijn de eerste zogenoemde triploblast waarbij het enbryon drie belangrijke celbladen ontwikkelt. De eencelligen dieren vormen de grondslag van de leer der afstamming van de organismen en van hun vormen en ontwikkeling. Van sponsen tot kwallen de uit talrijke cellen gevormde dieren. de stammen die hier samenbrengen.