Ribkwal

Ribkwal zijn tentakels kunnen uitgestrekt of ingetrokken zijn.

ribkwal

Dit kleine zee diertje is verwant aan de zeeanemonen en de koralen. De ribkwal komt in alle wereldzeeën voor zo wel in koude pool zeeën als in tropische oceanen. Er zijn meer dan 80 verschillende soorten van deze kam dragers waar genomen. De meesten hebben een bolvormig lichaam. Maar dat er uit ziet als door zicht  en  kleurloze gelei. Ribkwallen hebben net als kwallen. Niet meer dan één interne spijsverterings-hoIte. Maar de Ribkwallen zijn vrij slechte zwemmers. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat er zo vaak grote hoeveelheden van aan getroffen worden. Op het strand of in stilstaand water na het afnemen van de vloed. Hele scholen van deze diertjes worden soms naar de oever gespoeld. De ribkwal beweegt zich bij het zwemmen voort door het heen en weer bewegen van de trilhaarplaatjes.

 

 

Die er als kammen uit zien. Bij na alle ribkwallen zijn licht gevend. Maar het licht van de acht rijen plaatjes schijnt met korte tussen pozen en heeft dus een groenachtige kleur. Een groot deel van de lichteffecten in zee water wordt veroorzaakt door deze kleine diertjes.  Maar die reusachtige scholen vlak onder het wateroppervlak leven. Het effect van de lichtschijnsels kan zeer indruk wekkend zijn. Maar ook is ribkwal een vleesetend en voedt zich met microscopisch kleine diertjes.  Als de ribkwal de prooi wordt gegrepen met zijn twee tentakels. Die te voor schijn schieten uit scheden. Maar die ziiten aan weerszijden van het lichaam bevinden. Deze tentakels trekken zich vervolgens samen om het voedsel naar de mondopening te brengen. De wijze van voort planten is bij de ribkwallen zeer primitief.

Ribkwal leef continent Noordelijke Atlantische Oceaan

ribkwal-leef-continent

 

Taxonomische indeling

Stam: Kamdragers
Klasse: Tentaculata
Orde: Cydlppldae
Familie:  Pleurobrachlldae
Soort: Zeeduif
Geslacht: Pleurobrachia pileus

Eigenschappen Kenmerken

 • Eierleggend een doorsnede van 2 cm
 • Over gedragspatroon is niet veel bekend

 

 ribkwal-woongebied-diepzeeRibkwallen komen voor in ZEEMILIEUS van de DIEPZEE.

De oceanen beslaan meer dan twee derde van het aardoppervlak. De onmetelijke populatie vissen en andere zogeheten pelagische dier soorten.  Want die zijn ver van de kusten in de volle zee leven. Is volgens nauwkeurige natuurwetten verbreid.  Zo als de temperatuur afhankelijk van de breedte graad of van stromingen zoals de Golfstroom. Maar ook de verticale niveaus waar het dag licht geleidelijk verdwijnt. Ook de grootste diepten hebben hun eigen speciaal aan gepaste fauna abyssale soorten.

 

Wil je nog meer van dieren weten? Zie ook deze dieren.

De wormen er zijn drie klasse van de worm zoals de.

 • platworm
 • snoerworm
 •  rondeworm

De klasse der zoogdieren soorten vormt ook meeste groepen aantal soorten zo onder andere de.

 • vogelbekdieren
 • kangoeroes
 • vleermuizen

Deze vogels soorten  zijn tal rijke er zijn zang vogels en roof vogels er zijn ook onder soorten zoals.

 • pinguïns
 • struisvogels
 • pelikanen
De eencelligen vormen de grondslag van de leer der afstamming van de organismen en van hun vormen en ontwikkeling.
 • plankton
 • klokdiertje

Web JVM dieren informatie heeft  dieren kaarten map waar je ook alle dieren te zien zijn.

Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Informatie voor een goed werkstuk succesvol te maken.Wil je ook een succesvol werkstuk?

Geplaatst in sponsen tot kwallen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.