Pademelon kangoeroe

Pademelon kangoeroe een verkleinde uitgave van de kangoeroe

 

Er bestaan vier soorten pademelon kangoeroe. De afbeelding op deze pagina toont de roodbuikpademelon of Billardierpademelon. Deze dieren leven in Australië en Nieuw-Guinea. De pademelon kangoeroe behoort tot de grote familie der kangoeroes of macropodidea. Op het eerste gezicht lijken al deze buideldieren sprekend op elkaar. Maar ook een nader onder zoek levert belangrijke verschillen op. Zo wel de  morfologie als in gedrag. Terwijl de meeste kangoeroes overdag in actie komen. Maar zijn de pademelon kangoeroe echte nachtdieren. Die zich dan overdag in het dichtste struikgewas verschuilen om hier rustig te slapen.

Dank zij hun kleine afmetingen verplaatsen deze dieren zich via gangen en tunnels. Bijvoorbeeld te midden van de planten en hoge grassen. Zij zijn niet bang en laten een bezoeker tot op enkele meters naderen. Zo alvorens dan nog de vlucht te nemen door een serie snelle sprongetjes. In het algemeen lijkt de levenswijze van de mademelons. die wel wat op die van de konijnen lijken. Ook zij kloppenpademelon kangoeroe op de grond met hun achterpoten zodra zij zich bedreigd voelen. Hun maaltijd bestaat uit gras maar ook eten zij wel bladeren en twijgen van omringende struiken. Zij drinken weinig en men meent dat zij lange tijd zonder water kunnen. Zo lang er genoeg verse grassen en bladeren voor handen zijn. Men jaagt op de pademelon kangoeroe vanwege hun smakelijke vlees. Maar ook voor hun mooie vacht. Waar van bijvoorbeeld vloerkleden gemaakt worden.

 

 

 

Pademelon kangoeroe leef  in continent Australië

pademelon-kangoeroe-zoogdier-woongebied

 

 

Taxonomische indeling

Hoofdafdeling: Gewervelde dieren
Klasse: Zoogdieren
Orde: Marsupalia of Buideldieren
Familie: Macropodidae
Geslacht: roodbuikpademelon
Soort: Thylogale billardieri

Eigenschappen Kenmerken

  • Aantal jongen: 1 zelden 2
  • Bijzonderheden over de voortplanting onbekend
  • Lengte van de romp: 53 tot 77 cm
  • Lengte van de staart: 32 tot 47 cm

 

 

 

DORRE MILIEUS

Pademelon kangoeroe leef gebied is de SAVANNE wat een DORRE MILIEUS zijn. Daar van is het type de uit gestrekte gras vlakte die ten zuiden van de Sahara.  Wat een brede strook vormt over het Afrikaanse vaste land. Hier en daar wat bomen groei. Bovendien gescheiden van de eigenlijke woestijn door de sub woestijnachtige steppe waarop dunne bosjes struik gewas voor komepademelon-kangoeroe-zoogdier-savanne-woongebiedn. De Afrikaanse savanne is beroemd om de rijkdom aan grasetende fauna al daar. Maar ook de variëteit van krachtige carnivoren die er is. Zo als een natuurlijk gevolg daar van ten koste van de vorige leven.

 

 

De familie van de METAHERIA in deze klasse bevat ook.

André zoogdieren in deze zijn nog   soorten van de buideldieren zijn ook om te bekijken waard is.

kangoeroe Kangoeroe  Want de kangoeroe kan geweldig springen en is zelfs een van de best springende zoogdieren. Dus dit buideldier neemt met gemak sprongen van acht meter lang.

 

 

 

 

Wilkeelwallabie-zoogdierWitkeelwallabie  Onderscheidt zich door zijn bruine vacht en de witte strook over hals en buik. Achter in de nek loopt een donkere streep. Dus we zien een witte strook over beide wangen en onder aan de staart.

 

 

 

wallabyWallaby  Zijn de grootste kangoeroes van het geslacht Wallaby en omvatten drie onder soorten zo als de roodborst-wallabie.

Wil je nog meer van dieren weten?

De wormen er zijn drie klasse van de worm zoals de.

Van sponsen tot kwallen  zijn typisch dieren zoals de.

De vogels soorten talrijke zijn de zangvogels er zijn ook onder soorten zo als.

De eencelligen dieren leven vormen beginnen met organismen zo als.

Web JVM dieren informatie heeft ook een dieren kaarten map waar je alle dieren te zien zijn.
Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Wil je ook een succesvol werkstuk?