Buidelwolf

Buidelwolf waarschijnlijk uitgestorven

De buidelwolf behoort tot de vreemdste zoogdieren die ooit op onze aarde geleefd hebben. Ook uiterlijk lijkt hij sterk op een gewone hond. Hoe wel  een echt gespecialiseerd roofdier. Want deze wolf is toch een buideldier. Dat het dier verwant is met kangoeroe en koala. Want het is een van de extreme takken van deze  familie. Ontstaan uit een eeuwen lange ontwikkeling van de Australbuidelwolf-zoogdierische buideldieren. Niet alleen is dit roofdier een biologische bijzonderheid. Ook bestaat er rondom de buidelwolf een reeds jaren durende verschil voor het dier. Ook sommige dier kundigen zijn  namelijk met de wetenschap gebaseerd met  wisselwerking van het leven omgevingen bestudeert.

Is de Buildelwolf uit gestorven  of leeft het nog?

Bovendien die beschouwen de buidelwolf als een uitgestorven dier. Want er zijn anderen menen hebben nog een klein aantal buidel wolven in het oerwoud.  En in de struik bossen van Tasmanië leeft. Ver van menselijke nederzettingen. Het laatste exemplaar werd in 1930 neergeschoten. Sinds dien gaf de buidelwolf geen enkel leven steken meer. Wel vond men nog sporen op de grond. Die zijn en volgens sommige getuigen is nog één zo’n wolf in 1961 gesignaleerd in het westen van Tasmanië. Verder is niets over de buidelwolf bekend.

De buidelwolf leeft wel in dieren tuinen

Het is bijzonder jammer dat dit dier verdwenen is. Want hij was het enige grote roofdier van de Australische fauna. En we weten nog maar weinig over zijn leefwijze en zijn biologie. Waarschijnlijk zullen we onze kennis nooit verder kunnen uit breiden. Verscheidene dieren tuinen herbergden vroeger de buidelwolven. Het zijn ook schuwe nacht dieren die zich in holen en holle boom stammen verschuilen.

Buidelwolf zoogdier leef continent Tasmanië.

buidelwolf-zoogdier-leef-gebied

 

 

Taxonomische indeling

Stam: Gewervelde dieren
Klasse: Zoogdieren
Orde: Buideldieren
Familie: Roofbuideldieren
Geslacht: Thylacinus cynocephalus
Soort: Tasmaanse buidelwolf

Eigenschappen Kenmerken

  • Dracht van onbekende duur
  • Lichaamslengte: 100 cm
  • Aantal jongen: 2 tot 4
  • Staartlengte : 50 cm

BOSMILIEUS  leven de Buidelwolf leef gebied GEMATIGD WOUD

Loof bomen bos vermengd met coniferen. Al naar de hoog te ligging.

Gevormd door loof bomen waar van de groei periode af wissel in mei. Die een rust pebuidelwolf-zoogdier-woongebiedriode ’s winters. Waar bij de bomen die in de herfst hun bladeren verliezen. Tal rijke boom soorten. Onder andere eiken en beuken. De over heersende hout soorten variëren naar gelang van hel lokale klimaat en de kwaliteit van de bodem. Bos bodem rijk aan zijn dus.

 

 

  • mossen
  • planten
  • kreupelhout
  • heesters.

Die stuk voor stuk ecologische alkoven voor de fauna zijn.

De familie van de roofbuideldieren in deze klasse bevat ook.

penseelstaartbuidelmuisPenseelstaartbuidelmuis is een de zeldzaamste buideldier.

 

 

 

buidelmuisBuidelmuis zijn eet lust is on begrensd.