struikwallaby

Struikwallaby Draagt een handige capuchon

struikwallaby

De bos of de struikwallaby van het geslacht Dorcopsis. Die om vat ook vier of zeven soorten. Hij bevindt zich ook in vele op zichten tussen de echte kangoeroes en de boomkanogoeroes.

De huid van de Struikwallaby

Hij bezit een brede kale snuit en kleine oortjes en de staart is dun behaard.  Maar ook de punt is geheel kaal. Als hij bijvoorbeeld springt strekt deze wallaby zijn voor poten naar voren. En terwijl de andere kangoeroes ze over de borst van de vouwen. Zijn vacht varieert van grijsbruin tot zwartbruin.  Ook zijn de lange nek haren liggen naar voren en dienen als bescherming wanneer het dier onder een regenbui naar voedsel moet zoeken.

Komen voor op de eilanden

Deze wallaby woont in de vochtige wouden langs de kust van Nieuw-Guinea en op de naburige eilanden.  Want hij leeft alleen of in groepjes in de lage ontoegankelijke struiken. Het typerende soort de Muller-wallaby (D. mulleri), De roodbruin met witte voor poten en een lichte strook over de lendenen.  Ook die leeft in de zuidelijke wouden van Nieuw-Guinea. In het noorden van dit grote eiland.  In de uitgestrekte regen en moeras wouden.  Daar woont de Hagen-wallaby (D. hageni). Maar ook de Goodenough-wallaby (D. atrata) woont op de gelijknamige eilanden.

Het voedsel

Hij heeft zich aangepast aan de dichte struikgroei  mmar ook aan de dun bezaaide eucalyptus  bossen. Tenslotte vinden we in de bergen rond Port Moresby de Macleay-wallaby (D. macleayi). Die ook zich onderscheidt door zijn schedelvorm en zijn gebit. AI deze wallaby ’s zijn vegetariërs zij voeden zich met bladeren en vruchten maar ook met wortels.

De jongen

De larve klimmen op eigen krachten tot aan de centrale zak  van de parsupium van de moeder. Waar zij zich direct aan een tepel leggen. En deze niet meer los laten eer zij geheel tot ontwikkeling zijn gekomen.

Struikwallaby leef continent

struikwallaby-zoogdier-leef-gebied

 

 

 

Taxonomische indeling

Stam: Gewervelde dieren
Klasse: Zoogdieren
Orde: Marsupalia
Familie: Buideldieren
Geslacht: Dorcopsis sp.
Soort: struikwallaby

Eigenschappen Kenmerken

  • Dracht: 1  zelden 2 jongen
  • Lichaamslengte: 50 tot 80 cm
  • Staartlengte : 35 tot 55 cm
  • de Macleay-wallaby hoort tot het onder geslacht Donopsulus

 

Struikwallaby leef gebied is de TROPENWOUD.

Dit het d ichte oerwoud in de evenaars gebieden. Bovendien door de samen werkende invloed van vochtigheid en warmte. En zo ontstaat hier een bijzonder weelderige. Door een gestrengelde vegetatie. De grote bomen zijn er meer dan 50 m hoog. Lianen en woeker planten groeien overvloedig het hele jaar door.  Want die zonder enige winter periode stop met groeien. Het massale bladerdak vormt een dus danige afscherming tegen het zon licht. Dat het lage hout voort durend in het schemer donker blijft.

struikwallaby-zoogdier-tropenwoud woongebied

 

De familie van de MEGACHIROPTERA  vrij grote soort zijn vaak vruchteneters in deze klasse bevat ook.

André zoogdieren in deze zijn nog  4 soorten van de Grote vleermuizen ook om te bekijken waard is.

 

pademelonPademelon  We herkennen deze kangoeroe aan zijn kleine gestalte. Maar ook aan zijn massieve lichaam en zijn betrekkelijk korte achterpoten.

 

 

 

reuzen-kangoeroe-zoogdierReuzen kangoeroe  Is een van de vreemdste buideldieren. Maar men heeft namelijk kunnen vaststellen dat hij zijn leven lang doorgroeit.

 

 

 

bennett-wallabie-zoogdierBennettwallabie  Deze dieren leven in het hoog struik gewas. Maar ook bij voorkeur op betrekkelijk open terrein met weinig bomen.

 

 

 

Wilkeelwallabie-zoogdierWikeelwallabie  Zij werden dus als schadelijke dieren beschouwd en met duizenden tegelijk uitgeroeid tijdens  een campagne tussen de jaren 1965 en 1968

 

 

 

Wil je nog meer weetjes en tips van dieren weten?
De wormen er zijn drie klasse van de worm zoals de.
Van sponsen tot kwallen  zijn typisch dieren zoals de.
De eencelligen dieren leven vormen beginnen met organismen zoals.
De vogels soorten die over de gehele wereld zijn verspreid. En nagenoeg elk milieu buiten de diepe oceanen bevolken. Vogels zij er in alle formaten.
Ik kan je  helpen met  spreekbeurt of werkstuk  met 20 tips. Wil je ook een succesvol werkstuk?
Web JVM dieren informatie heeft ook een  dieren kaarten map waar je ook tips  van alle dieren te zien zijn.
Geplaatst in zoogdieren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.